
oze
Alle categorieën
- (algemeen hoog btw)
- Apparatuur
- Beeldhouwen
- Beschermingsmiddelen
- Biscuits
- Boeken
- Cadeaubonnen
- Cursussen
- Draai- boetseerschijven
- Draaischijven en Onderdelen
- Engobe
- Geen categorie
- Gereedschap Duncan
- Gereedschappen
- Gietklei
- Gips
- Glazuren
- Grondstoffen
- Hulpmiddelen
- Inkoop kosten
- Keramiek galerie
- Klei
- Klein Materiaal
- Kwastglazuur Duncan
- Lusters
- Mallen
- Meet- en Regeltechniek
- Omzet 0 % BTW
- Onderglazuur en Potloden
- Onderhoud en Reparatie
- Opruiming
- Ovenmaterialen
- Overige Apparatuur
- Overige Materiaal
- Penselen
- Poederglazuur Welte
- Speciale Producten Duncan
- Spuitmateriaal
Populaire categorieën
Enkele van onze favorieten
Bekijk al onze producten
SNS 1521 Soft Red-Brushing
Spectrum Super Nova Stoneware glazuren zijn allemaal loodvrij en voedselveilig boven de 1200°C. Breng 2 a 3 lagen met de kwast aan op biscuit gestookt werk, laten drogen en stoken op 1185°C - 1240°C. Eventueel verdunnen met water. Goed roeren voor gebruik. Het resultaat kan zeer wisselen, door dikte van het glazuur, de stooktemperatuur en kleisoort. Voorzorgsmaatregelen; handen wassen na gebruik. Tijdens gebruik niet eten, drinken of roken. From € 12,70 Incl. BTW
Waaierkwast Royal No 6
€ 13,00 Incl. BTW
Versteksnijder 30, 45 en 60°
€ 10,85 Incl. BTW
Klei 254, wit met chamotte 0 – 0,2 mm 25%
€ 8,30 Incl. BTW
Shimpo draaischijf RK-3D
Het klassieke model Vast voetpedaal met hendel Direct Drive Motor Schijf aluminium 30cm Stil (30dB) 400 Watt vermogen 40 kg draaigewicht € 1.490,00 Incl. BTW
Terra a Gres , Normand St. Amand 10 kg, 1260-1300°C
Natuursteengoedklei uit groeve Les Beaux Arts in Saint Amand-en-Puisaye. Uitstekend geschikt voor het draaien, plaatbewerking en persen. Ongebakken is de klei zwart van kleur, bij 1000 °C wordt het zeer lichtroze en bij 1280 °C wordt het zeer lichtgrijs. Biscuittemperatuur: 1000 - 1020 °C Baktemperatuur: 1250 - 1280 °C Saint-Amandzandsteen, geologisch bekend als "Myennes-klei", is een natuurlijke klei afkomstig van lagen gevormd tijdens het Midden-Albyan (tussen 113 en 100 miljoen jaar geleden) aan het begin van het Secundaire Tijdperk. De zandsteen strekt zich uit van Saint-Amand in Puisaye, zinkt onder de Loire bij Cosne-sur-Loire en komt weer tevoorschijn in de wieg van Borne (18). De vorming van de Saint-Amandzandsteen is te danken aan de verandering van kaolien en veldspaat uit de door vulkaanuitbarstingen ontstane ondergrond van het Morvangebergte (Château Chinon-massief). De lacustriene afzettingen van de fragmenten vermengden deeltjes kaoliniet en veldspaat, voornamelijk kalium, en vervolgens mica en kwarts. De aanwezigheid van ijzermineralen in het oorspronkelijke gesteente wordt in de Saint-Amandzandsteen weerspiegeld door de aanwezigheid van pyriet en mispickel, vaak arsenopyriet genoemd. Dit mineraalcomplex resulteerde in de vrijgave van sulfaat-, arseen- en carbonaatzouten. De zwarte kleur van de aarde is te danken aan de plantaardige component, die is opgelost en vervolgens is gestructureerd tot humus. Samengevat bestaat de Saint-Amandzandsteen uit: - 40% kwarts - 57% kaoliniet - 3% micahoudende mineralen (veldspaatbronnen) - 0,8% organische componenten Technieken: Deze klei heeft van nature een evenwicht tussen plasticiteit (fijnheid van de deeltjes) en elasticiteit (organische fase), waardoor alle keramische vormgevingstoepassingen mogelijk zijn. De vochtigheidsgraad van de klei is aangepast aan de productiemethoden en resulteert in de volgende hardheidsclassificatie: - 5/6 Standaard draaien. - 4/5 Zacht draaien en gipsmal kalibreren. - 6/7 Hard draaien en persen met een ramproces. - 7/8 Persen met een metalen mal. Tips: Houd er rekening mee dat hoe natter de klei, hoe meer elasticiteit (rekvermogen) er wordt verkregen ten koste van de plasticiteit. Als u normaal gesproken met veel water werkt tijdens het draaien, compenseer dit dan met een index van 6/7. Dit helpt de cohesie van de Saint-Amand-klei te behouden. Ook brengt een overvloed aan water de zouten naar de oppervlakte tijdens het draaien. Houd rekening met een kraagsnede van 7 mm. Deze zouten kunnen reageren met glazuren, waardoor er luchtbellen aan de bovenkant van het werkstuk kunnen ontstaan. Deze klei houdt niet van snelbakken; houd een bakcurve aan van 11-12 uur en maximaal 1280 °C. Door het kwartsgehalte vindt de kwartssprong tussen 450°C en 600°C plaats bij 50°C per uur. 15 minuten pendelen bij de biscuitstook en 30 minuten pendelen bij de glazuurstook. € 16,75 Incl. BTW